Comprix Academie organiseert het Comprix Café

Peter de Vries komt naar ons tweede Comprix Café op 30 mei 2018!

Na een succesvolle en goedbezochte eerste Comprix Café in het gevangenismuseum afgelopen najaar, organiseren we op 30 mei 2018 het tweede Comprix Café.

Ouderbetrokkenheid 3.0

Een manier van denken om effectief met alle ouders samen te werken

Met sommige ouders kun je lezen en schrijven, andere ouders kunnen het je lastig maken. Bovendien – zo melden sommige professionals – wil je ouders goed betrekken bij de ontwikkeling van hun kind, dan kost dat extra tijd en waar haal je die vandaan? Laat je inspireren door Ouderbetrokkenheid 3.0, een manier van denken die je helpt om een goede samenwerking met ouders te realiseren waar kinderen beter van worden. Ouderbetrokkenheid 3.0 helpt je bovendien zo samen te werken met ouders dat je het tijd en energie oplevert! Wanneer elke professional en ouder Ouderbetrokkenheid 3.0 consequent omzet in doen, dan begrijpen zij elkaar. Ze zullen gaan herkennen waar hun belangen overeenkomen en waar ze elkaar versterken in het vormgeven van een optimale ontwikkeling voor elk kind.

Peter de Vries volgde de pabo en de hogere kaderopleiding pedagogiek. Hij was bijna tien jaar leerkracht in het basis- en speciaal basisonderwijs. Daarna werkte hij als locatiemanager op een orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke en een lichamelijke beperking. Sinds 2003 werkt De Vries als adviseur en trainer bij CPS. Daarnaast doet hij promotieonderzoek over ouderbetrokkenheid bij Prof. Dr. Cok Bakker aan de Universiteit Utrecht. De Vries, die ook zelf als ouder op school komt, heeft verschillende boeken over ouderbetrokkenheid op zijn naam staan, waaronder het Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0.

Unieke locatie

De locatie voor het Comprix Café is School Lyndensteyn in Beetsterzwaag. Meer informatie over de locatie vind u hier: School Lyndensteyn