Comprix Academie organiseert het Comprix Café

Claire Boonstra komt naar ons eerste Comprix Café op 29 november 2017!

Over Claire Boonstra (bron The Next Speaker)
Wat als we het oneindig potentieel van de mensheid ontsluiten en mensen leren hoe ze hun unieke potentieel waardevol kunnen inzetten in de samenleving?

Met haar organisatie Operation Education, die ze in 2012 oprichtte, verkent Claire de leersystemen van de toekomst en bevraagt ze het onderwijssysteem van vandaag. Want voordat we het leren van de toekomst kunnen vormgeven, is het nodig eerst de inrichting van het huidige onderwijs te begrijpen.

Claire Boonstra is een gevestigde naam in de tech- en zakenwereld, ze is ingenieur Civiele Techniek (TU Delft), werkte als manager bij onder andere KPN en Unilever en is groot geworden met haar succesvolle Augmented Reality startup Layar. Ze zag in die jaren veel potentieel van mensen onbenut – en tegelijkertijd een grote behoefte aan werknemers met kennis en talent dat op dit moment nog niet binnen opleidingen te vinden is. Ze besloot zich voortaan te richten op de bron, het onderwijs, op de manier waarop we mensen voorbereiden op de snel veranderende samenleving van vandaag en morgen.

Sinds 2012 is Claire een Young Global Leader van het World Economic Forum, werd ze diverse malen genoemd als een van de ‘most influential women in technology’, was Online Mediavrouw van het jaar 2011 en wordt gezien als één van de meest inspirerende vrouwen in Nederland. Ze heeft tegenwoordig een vaste rubriek #Onderwijsvragen op BNR Nieuwsradio, waarin ze fundamentele vragen stelt over de manier waarop we het leren en ontwikkelen nu hebben ingericht.

Van corporate bedrijven tot ambtenaren, van leerkrachten en leerlingen tot leiders – overal weet ze mensen op een krachtige wijze in beweging te brengen. Om bedrijven en onderwijsinstellingen te inspireren en uit te nodigen vervolgens zelf op zoek te gaan hun visie op het leren en ontwikkelen in de toekomst, ontwierp Claire het proces ‘Vragend Veranderen’ waarbinnen ze fundamentele vragen stelt over het waarom en waartoe van onderwijs, over diepgewortelde overtuigingen en gewoontes. Ze plaatst het binnen de context van doorslaggevende bewegingen in de maatschappij, geeft concrete voorbeelden en deelt haar eigen inzichten. Claire is een krachtige en authentieke storyteller die regelmatig tranen, een lach, of een brok in de keel bij haar publiek teweeg brengt.

Claire spreekt over onderwijs, ondernemerschap, leiderschap, transformaties, talentontwikkeling, diversiteit, leven lang leren, start-ups, innovatie, de impact nieuwe technologie op mensen en organisaties. De toekomst van werk, In beweging brengen van grote groepen mensen en vrouwelijk leiderschap.
 

Unieke locatie

De locatie voor het Comprix Café is het Nationaal gevangenismuseum Veenhuizen. Meer informatie over de locatie vind u hier: Nationaal gevangenismuseum Veenhuizen